Meny

damella logo  Lovable_BLANK_logo

 

 

 Märket Damella etablerades 1937 i Mullsjö, nära Jönköping och har fortfarande deras huvudkontor där. De erbjuder nattkläder, underkläder, silke och Ull i otrolig kvalitet och modeller som passar alla åldrar. Deras badkläder är otroligt popuära och något vi har i våra butiker året om. Allt silke vi säljer i våra butiker, både lyxiga nattkläder och underställ är från Damella.

 

Damella säljer även de Italienska märket Lovable i Sverige, sköna bhar i mindre storlekar och ett absolut måste i basgarderoben. 

 

 

damella silke beigedamella svart silke

 

Siden eller silke? 

Silke och siden är samma sak! Man kallar tråden för silke och det färdiga materialet för siden. Det är vi svenskar som har bestämt oss för att krångla till det och blanda ihop begreppen. 

 

Silke är ett fantastiskt naturmaterial som är långsiktigt hållbart och 100% nedbrytbart. Man gör silkestråden av silkeslarverrnas kokong och inte av själva silkeslarven som många tror. 

 

Av silkestråden väver eller stickar man sedan plagg som är tunna och glansiga. Förutom den lyxiga känslan av siden är det även ett otroligt funktionsplagg. I samspel med kroppens temperatur värmer eller svalkar den samt transporterar bort fukt. 

 

Från Damella har vi nattlinnen, kimonos, pyjamas och underställ i 100% siden året runt :) 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © Fin InUnder 2023 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB