Meny

 

  amoena logo

 

 

 

Ameona är ett märke som vänder sig till personer som har drabbats av bröstcancer och är i behov av proteser och protes-bhar samt kompressionsplagg för post-operativa behov. Vi har ett stort sortiment av Amoenas produkter i våra butiker, både som basutbud av BH och bad och lite fashion som kommer in varje säsong. 

 

Är du i behov av bröstprotes så provas detta ut hos din läkare och post-operativa team på ditt sjukhus, detta kan vi inte göra hos oss. Amoenas produkter är speciellt utformade för att protesen ska sitta så naturligt som möjligt och bli en del av dig och alla deras produkter har fickor på båda sidor. Med detta sagt så passar deras produkter lika bra på oss som inte gjort några ingrepp och är verkligen ett märke för alla. 

 

 Leyla vitLeyla rosa

 

Vikten av en Kompressions-bh efter operation

Det är en otroligt stor skillnad på att använda kompressions-bh istället för sport-bh efter operationer på bröstpartiet. Många blir fortfarande rekomenderade att köpa en sport-bh för att använda efter ingreppet. Detta är ett big no no! En sport-bh har ofta hårt tyg som trycker över hela bröstpartiet och bröstkorgen. Detta är inte bra för läkprocessen. Lymfkörtlarna kan inte transportera bort vätska om tyget trycker på fel ställen, sömmar och stum nylon ökar även svullnad, skav och därmed infektionsrisken. 

 

En kompressions-bh är specialgjort för att låta kroppen läka i lugn och ro. Den ger lätt stöd på rätt ställen utan att sätta tryck på lymfar eller sår och gjorda i mjuka material och enkla att ta på och av. 

 

Hos oss finns Leyla från Amoena. Denna bh är gjord i kraftigt men extremt töjbart tyg. Den har kompressionszoner runt bröstkorgen men ej över själva bröstpartiet där ingreppet gjorts. Den stängs och regleras framifrån med skyddad dragkedja och kardborreband. Den är även medicinskt förtvättad och kommer förpackad, vilket gör att den med fördel kan sättas på redan på operationsbordet.

 

 

 olika bröst inlägg inlägg2

 

BH-INLÄGG

 

Amoena har sett till att vi har fått deras bh-inlägg till våra butiker. De är gjorda i mjuk, ”Skin feel” Silikon och har temperande matrial mot huden för att mottverka svett och värme.  Bh- inlägg är ett icke-invansivt  sätt att skapa en jämn silhuett, oavsett om dina bröst är naturligt olika stora eller om du har fått en bröstbevarande operation och behöver lite hjälp med att fylla ut din behåkupa.

 

Bh-inläggen kan du bära i din bh direkt mot huden, eller i en protesficka för att återställa bröstsymmetri. Vi har två modeller med luftficka där du fyller luften själv till önskad volym, en helprotes som täcker hela bröstet och en oval delprotes som du kan sätta där du saknar volym.  Sedan har vi en tunnare helprotes i ”bas modell” som hjälper till att fylla ut lite och passar ypperligt om man har en enkel skillnad på bröstens storlek. 

 

 

Alla inläggen finns i olika storlekar och prövas ut direkt i butiken. 

 

BH-inlägg är inte bröstproteser, de får man fortfarande vid behov via sjukvården efter behandling. Men de är skapade i samma material och kvalitet som dessa. Så de är inga plastiga kyckling fileer som halkar omkring i bhn! 

 

valetta valetta2

 

VALETTA

 

Valetta linnet är en grym kombination av bh och tröja. Gjord i mjuk och följsam modal med ställbara axelband, lätt vaddering i kuporna och självklart protesfickor på båda sidor. 

 

Med Valetta behöver du inte ha något under eller över och det passar lika bra till yogapasset som unde kavaj på evenemang. 

 

 

 

 

 

Copyright © Fin InUnder 2024 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB