Meny

Motion i alla former och För alla former!

Vi förespråkar naturligtvis att du rör på dig, oavsett hur ofta och hur länge, för ni vet ju alla att ”Den bästa träningen är den som blir av”.

Och hur står det då till med din sportBH? Har du varit smart nog att investera i en RIKTIG sportBH som ger din byst det stöd den förtjänar? Eller har du den ”gamla slitna” som brösten får hoppa omkring i?

 

 

Vi har det senaste året jobbat mycket med våra sportBH:ar och varit i sammanhang där träning är i fokus. Vi har fått bilda oss en AC sportBHuppfattning om hur det ser ut där ute bland alla motionärer. Du må tro att vi blir mäkta förvånad över hur vi kvinnor hanterar våra bröst när vi tränar. Vi har också varit i Tyskland för att fördjupa oss i produktionen av våra bästa produkter som kommer från märket Anita, och nu förstår vi skillnaden mellan de olika val som finns att göra. Även hur de pressas, hur tyget skakas i en speciell maskin innan det klipps till, och hur en vaddering kan släppa igenom fukten.

En sportBH ska provas ut på samma sätt som en vanlig BH, men det visste du väl redan? Eller? Det innebär att våra produkter inte heter s,m eller l, utan finns i storleksspann från 65A till 90 K. Du kan ju räkna ut hur många det blir!

Eftersom chefen tillbringar en hel del tid på gymmet så fick hon testa två olika varianter och ge sitt expertutlåtande. Hon provar en sporttop i storlek M som jag hittat i en annan butik i stan, för att kolla hur den sitter. Och reaktionen är hjärtlig och bör nog symbolisera en stor mängd motionärer där ute.

-        Haha, ja du, skrattar Anna-Carin inifrån provhytten. Vad är det här? Det är ju VM-limpan som bakats på min kropp!

Bäst att hon får testa en riktig som är utprovad efter hennes exakta storlek.

-        Jo men det visste vi ju redan, menar hon, att det är så det ska vara. Eftersom vi alla är så olika så är det för mig väldigt konstigt att vi helt plötsligt ska samsas under 3-4 storlekar, s-xl. Ähh, det är tok. Men det är ju klart att man får behandla sina tuttar som man vill, vi kan bara försöka att hjälpa de som vill ha vår expertis. Övriga får skutta omkring bäst de vill och skänka tyngdlagen sin rätt.

 

 

Helen SportBH

Helen och Anki har träning som livsstil och driver även konventet Boostersund som äger rum i oktober varje år i Östersund. Vi tog med dem in i butiken för att testa sportBH:ar och några stödprodukter från Controlbody.

-        Vi har ju inte så stor byst nån av oss, skrattar Anki och får medhåll av Helene. Men det spelar ingen roll, jag vill inte att mina bröst ska bli längre av alla gumpande! För det är en otrolig press på de små stackarna under träningspassen. Och har man nån gammal avdankad sportis som man använt tusen gånger i fel storlek så känns det kan jag lova. Då kan jag bara tänka mig hur det är för de som har en stor byst…huvva…det måste vara jätteviktigt att man har rätt då!

 

-        Jag har alltid haft en sportBH när jag tränar. Men nu förstår jag ju att det har varit fel sort, efter att ha fått testa en ”riktig” så att säga. Det är en enorm skillnad. Förut har jag liksom förlikat mig med att de typ är lite intryckta, mer än en vanlig BH. Men jag har inte tänkt på om det ger bra stöd eller inte. En sån där mjukare top från tex Controlbody kan man ju ha när man tränar något lugnare som Yoga eller Bodybalance.

 

-        Eller ha hemma och mysa i, tillägger Anki.

 

Vi kollar vidare på några kläder från Controlbody och Anki plockar genast ut sitt favvoplagg.

-        Jag har blivit beroende av det här linnet, säger Anki när hon provar shapelinnet från Controlbody. Jag bara måste ha det när jag tränar, och absolut när jag kör Combat. Jag har ett lösare linne över, jag är inte helt trygg i att visa mig i nåt slimmat enbart. Magen skumpar liksom inte omkring och man känner sig….ja typ…stadig? Får bättre hållning och känner verkligen stödet. Asbra!

Jag visar Helen ett par short som jag menar är en bra träningsbyxa. Hon tittar skeptiskt på mig.

-        Det där är ju mer en sån man har under kjolen mot lårskav. (Och det har hon ju alldeles rätt i) Men vad små de är. Ska jag komma i de där?

Det är ju så att även här har storleken betydelse. Man måste prova flera olika storlekar för att hitta en passande för ändamålet: träning, som shapeplagg eller mot lårskav. Ibland kan man ta en storlek större för att få dem högre och mer omslutande runt magen. Vissa har inte samma behov, utan vill bara att de ska sitta ordentligt runt stussen och då kanske en mindre storlek är bättre.

-        Aha, hörs Helen inifrån provrummet. De här byxorna trodde jag inte skulle sitta såhär. De såg så små ut när jag kollade på dem först. Såna här ska jag absolut prova i sommar som löparbralla.

 Anki provar linne

-        Vad är bak och fram på de här då? Undrar Anki inifrån hytten. Jaha, så här ska det vara. De här är ju jättesköna!

Hon provar ett par av Controlbodys träningsbyxor. Byxorna är sömlösa och första gången man sätter på sig dem så känns det inte som vanligt, så att säga. Det blir en annan passform på grund av sticktekniken, men så himla sköna!

-        Jag bara älskar den här sportBH:n, säger Helen när hon slunkit i en rosa Air Control. Fast jag har en sån där antracitgrå färg, det passar mig bättre. Åh här finns det ju fler färger, fortsätter hon när hon kollar på väggen med sportkollektionen.

-        Och glöm inte bort strumporna, säger hon menande till mig.

Jag hänger inte riktigt med på vad hon menar först. Men båda tjejerna påminner mig om den lilla sockan som de fick prova under ett antal träningspass när jag ville ha ett utlåtande från nån som tränar mycket.  En chaussettine från Philippe Matignon är den de syftar på. Den är tunn och har en antiglidfunktion i hälen, en gel som håller den uppe. Den är låg och syns inte i dina träningsskor.

-        Man har ju köpt massor av såna ankelsockar, men alla glider ner och korvar sig i skon. Men inte den här. Och så är den ju tunn också, vilket gör att den inte blir så varm.

Vi längtar vidare mot konventet som hålls i oktober i Östersund. En helg fylld av entusiasm, svett och glädje.

Copyright © Fin InUnder 2020 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB