Meny

Alla behöver RELAX!

Eller varför inte ett nålstick som stärker immunförsvaret?!SPA ute

 

Är du frisk och kry så ska du absolut unna dig en stund på ett SPA. Jag (Maud) var själv på SPAkliniken i slutet av Mars för att uppnå den där riktiga avkopplingen. Att få komma ner i varv ordentligt och njuta av vattnets lugnande effekt innebär energi-boost! En boost som inte blir uppiggande på en gång, utan lugnande, för att sedan portionera ut energi och ge extra styrka. Och tänk dig en skön SPA-behandling, exempelvis massage, som komplement. Eller kanske något som går ännu mer på djupet som akupunktur. En av SPAklinikens personal har precis blivit klar med sin utbildning som akupunktör och jag är lite nyfiken på just den behandlingen.  

 

Finns det olika läror inom akupunktur?

-        Det finns den Österländska läran, Traditionell kinesisk medicin, förkortat TCM. Det är den vi jobbar med här, berättar Maud Frånberg som driver SPAkliniken. Den akupunkturen innebär att man jobbar med ett holistiskt synsätt, menat Hela människan. Det är en omfattande utbildning att bli Akupunktör, 3 års intensiva studier. Sen finns det Västerländsk akupunktur där man jobbar med fokus på ett problemområde. Det är mer riktat mot smärtlindring som till exempel sjukgymnaster praktiserar.

 

Vad kan man få behandling för? 

-        Du kan få behandling för allt som inte behöver opereras eller är en medfödd skada. Hela Människan helt enkelt!

 

Och en fråga för den oroliga – Gör det ont?  

-        Absolut inte. Det kan kännas pyttelite bara. En akupunktör vill jobba med stimulans med nålen, eller som vi säger; Qi. Vi jobbar inte med ström på nålarna, vilket sjukgymnaster gör ibland.

 Nålar

Vart sätter man nålarna?

-        Det är olika beroende på vilken åkomma man vill ha hjälp med, men oftast på både fram- och baksida av kroppen. Det som absolut görs i varje behandling är att man stärker kroppens immunförsvar, och det behövs verkligen i dessa virustider.

 

Det måste ju vara ultimat att kombinera akupunktur och andra behandlingar med en avslappnande stund inne på relaxavdelningen. Jag vet att SPAklinikens SPA-meny är stor och det finns garanterat nåt som passar alla. Jag tror att den vanligaste behandlingen är massage i nån form, men det är lika bra att fråga hon som vet.

 

Vilken är den vanligaste behandlingen?  

-        Det vi säljer allra mest av är massage och fotvård, förklarar Maud. Och såklart mer akupunktur nu när vi är fler utbildade!

 

Har vi blivit bättre eller sämre under de senaste åren på att ta hand om oss själva tycker du?  

-        Det är en positivt uppåtgående spiral med att ta hand om sin egen kropp! Allt för att helt enkelt orka med vardagen och allt som hör till med jobb, familj och fritid. Så det behövs verkligen en stunds relax emellanåt. Men jag tycker att vi ser en förändring och det är vi tacksam för, inte bara för vårt företags skull utan för Hela människan.

 

Du har ju många järn i elden Maud! Du har utbildat dig till sommelier som det heter. Vad är det? Vin inne SPA

-        Som sommelier är man utbildad inom dryckeskunskap. Vi ger tips och råd kring olika drycker och till vilka maträtter de passar till exempelvis. Provsmakningar, föredrag om allt från druvor och tillverkning till vad som framhäver vilken nyans i maten.

 

Kan du kombinera den med SPAklinikens basverksamhet?  

-        Ja absolut, SPAkliniken har serveringstillstånd, så många gäster njuter av våra viner i relaxavdelningen efter behandling. Lyx fullt ut! säger Maud och ler.

 

Just nu är det ju Coronatider, men man kan väl komma till er om man är frisk?  

-        Ja, vi förutsätter att våra kunder tar ett eget ansvar och avbokar sin tid om man har symtom.  Vi som jobbar här gör likadant, är vi friska kan vi absolut vara på jobbet, är vi sjuka eller har symtom så stannar vi hemma. Precis som de rekommendationer som vi alla får från Folkhälsoinstitutet.

 

Och apropå Coronatider; Är det inte så att akupunktur också stärker immunförsvaret?  

-        Jo i allra högsta grad. Många går regelbundet på akupunktur, exempelvis inför varje årstidsväxling för att stärka upp sitt immunförsvar. Så nu är det naturligtvis mycket passande! 

 

Hur ser SPAklinikens framtid ut?

-        Jag känner och tror att SPAkliniken framöver kommer att behövas mer än någonsin. Många människor är rädda och känner stor ångest och stress. Hos oss kan man stressa ner och hitta den behandlingen som passar bäst för individ och rådande situation i livet. Vi har medicin Yoga som är bra om man vill komma i balans. Det är även skönt att slappna av på vår ute-terrass med frisk luft och bubbelbad, oavsett årstid. Man behöver inte åka utomlands för att känna avslappningen, vi har den här hemma också. Till och med sol har vi här ibland! säger Maud och skrattar.

 

Ja, vi får väl hoppas att vi får en vacker sommar med mycket sol. Det behövs, inte bara på grund av virustider, utan efter en halvtaskig vintersäsong.

 

Slutord:

Om vi alla tänkte lite mer LOKALT och utnyttjade de lokala anläggningar istället för att alltid resa utomlands för avkoppling, så skulle det inte bara gynna den lokala kraften utan även spara på MILJÖN!

 

 

Terassen SPA

Copyright © Fin InUnder 2020 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB