Meny

Kroppsnöjd. Eller Jeansnöjd? Kanske du också behöver boka en Stil&Form-timme med Helena?

Helena

 

Helena Svensson som driver företaget Helena Stil&Form är 49 vackra år och har förmånen att få träffa många tjejer och kvinnor i olika åldrar. Dels för att prata om vår kropp, dels för att hjälpa tankarna när det ska väljas passande kläder till den. För hur blir vi egentligen kroppsnöjd?

 

-        Kroppsnöjd är ett laddat ord, menar Helena. Det handlar om att respektera den och många av oss får jobba hårt med just det. Jag har också jobbat med det under större delen av mitt liv, men till slut så faller pusselbitarna på plats. Jag har helt enkelt fått en acceptans för hur jag ser ut och istället fokuserat på att hitta kläder som passar min kropp.

 

Och det kan jag också få hjälp med av dig?

 

-        Såklart! Det handlar om att hitta kläder som passar kroppsformen och även livsstilen, oavsett vart i livet du befinner dig. Jag hjälper till att förstärka det vackra som redan finns!

 

Klassikern är väl att vi handlar för mycket för ofta och för spontant, eller?

 

-        Ja, ungefär så. Vissa handlar kläder som får hänga i garderoben med prislappen på under lång tid. Och hur många har inte en full garderob men ändå inget att ha på sig….?

 

Ja visst är det laddat med kroppsdiskussioner, och Helena märker ett tydligt behov av att få hjälp med tankarna kring det. Vi på Fin InUnder vet såklart också att vi kvinnor har åsikter om det mesta på kroppen. Smeknamn som muffinsmage, änglavingar, bubbelstussar, bilringar, kärlekshandtag och hänglökar är frekvent förekommande. Som tur är kan vi neutralisera tankarna ibland med en skopa humor och fakta om livets alla skeenden. För vi ser ju ut som vi gör och förmodligen har vi skapat kroppsformen till största del själv.

 

-        Jag lovar att hälften av oss kvinnor har en stor svart kofta i garderoben som vi använder för att klä bort kroppen. Istället för att visa den så tror vi att vi kan gömma den, säger Helena. Och jeans är ett annat plagg som kan kännas lite fel. Det handlar oftast om att du helt enkelt inte valt rätt för dina former, och förmodligen inte provat tillräckligt för att veta vad som är vad i jeans-djungeln. Men det hjälper jag till med!

 

Vad gör du då när du träffar en tjej som behöver din hjälp med sin garderob? Om jag hade bokat en timme med dig?

 

-        Jag börjar med en liten research över hur ditt liv ser ut, för att just få koll på hur din garderob borde se ut. Vi pratar om din kroppsform, dina styrkor och hur vi kan klä fram dem. Naturligtvis går vi igen basplagg och hur du kan kombinera dem med varandra på olika sätt, och ser effekterna av det. Jag pratar alltid jeans! Alla kan ha jeans, det är garderobens viktigaste plagg!

 

Rensar vi garderoben tillsammans sen?

 

-        Du kan boka en garderobsrensning också. Det är två olika saker. Då ses vi vid din garderob under två timmar och rensar ut och pratar kombinationer av plagg. Och även vad som kanske saknas, vad du ska tänka på för just din kroppsform. Sen är du kompis med din garderob, det lovar jag.

 

Du hittar Helena på Instagram @helenastilochform.

Hon kommer att jubla när du hör av dig för en konsultation, hon verkligen ÄLSKAR detta!!

 

Beautiful

Copyright © Fin InUnder 2020 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB